auzefPsikiyatrik Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Vize Deneme Sınavı 4

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Vize Deneme Sınavı 4

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Tıbbi sosyal hizmet kavramını aşağıdakilerden hangisi daha iyi tanımlar?

#2. Aşağıdakilerden hangisi tıbbi sosyal hizmetin en önemli kurucularından değildir?

#3. Birbiriyle sürekli olarak etkileşim halinde olan psikolojik ve sosyal süreçlerin dinamik ilişkisini ifade eder. Bu aşağıdakilerden hangi kavramı tanımlamaktadır?

#4. 1905 yılında hastaların beşte ikisinin sadece tıbbi tedaviye muhtaç olduğunu, beşte üçünün ise tıbbi sosyal hizmet görmedikçe tam anlamıyla iyileşmeyeceklerini gözlemlemiş ve bu fikri savunmuştur. Söz konusu kişi aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Sağlık alanındaki sosyal hizmet uygulamalarını düzenleyen yönergenin adı aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Sosyal hizmet uzmanının psikiyatri ekibi içindeki görevleri arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

#7. Amerika’da giderek artan psikiyatrik sosyal hizmet uzmanı ihtiyacı için önceleri hizmet içi eğitimler düzenlenmiş, ardından psikiyatrik sosyal hizmet uzmanlarının ilk eğitim programı 1918’de başlamıştır. Bu program aşağıdaki kurumların hangisinde başlamıştır?

#8. Türkiye’de ilk ruh ve sinir hastanesi, milattan önce beşinci yüzyılda, Bergama kentinin tepelerinde kurulmuştur..Bu durum aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

#9. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çağdaş psikiyatrinin kurulup yerleşmesinde büyük katkıları olmuştur. Ayrıca, bu hastaneye adı da verilmiştir. Bu psikiyatrist kimdir?

#10. Hastalara zihinsel hastalık semptomlarını nasıl tanıyacağını ve zihinsel hastalık semptomlarıyla nasıl başa çıkılacağını öğretmeye çalışır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?


#11. Kendilik ve nesne tasarımları bütünleşmemiştir. Kendilerini tutarlı bir şekilde algılayamazlar. Egoları zayıftır. Dürtülerini kontrol edemezler. Terk edilmemek için çok çaba harcarlar. İnsanları gözlerinde aşırı büyütürler ve ufak bir olayla yerin dibine gözden düşürürler. Kendine zarar verme olasılığı yüksek, riskli davranışlarda bulunurlar. Suisid (intihar) girişimleri ya da planları sıktır. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

#12. Sürekli ilgiyi üzerlerine çekmek isterler. İlgisizliğe tahammül edemediklerinden, ilgiyi üzerlerine çekmek için her yolu kullanırlar. Tanıdıklarının olduğu ortamlarda, sürekli konuşarak, bir şeyler anlatarak bunu yapmaya çalışırlar, ama mesela, otobüs, vapur gibi yerlerde bu imkanı bulamadıkları zaman, bir şekilde gürültü çıkararak ya da yanlarındaki kişiyle yüksek sesle konuşarak, kahkahalar atarak herkesin kendisine bakmasını sağlamaya çalışırlar. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

#13. Bu kişiler Suça ve tutuklanmaya yönelik davranışları devam ettirme, yasalara ve toplum kurallarına başkaldırı, zevk için veya kendi çıkarı için huzur bozma, saldırganlık, sorumsuzluk, vicdan duygusunun yokluğu, yetersizliği, başkalarına zarar vererek zevk aldığında dahi kendini haklı çıkaracak bir model oluşturma şeklinde gelişen bir bozukluktur. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

#14. Bu kişilik bozukluğunun ayırt edici özelliği, bireyin sosyal olarak kayıtsız olmasıdır. Kişi, ailesi dahil bütün yakın ilişkilerden uzaktır. Toplumsal olarak geri çekilmiş ve kısıtlı bir duygu ifadesine sahiptir. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

#15. Kişiliğin çevresel ve dışsal faktörler tarafından şekillenen kısmıdır. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?


#16. Akut beyin yetmezliği tablosudur. Beynin beslenmesini bozan ilaç zehirlenmesi, elektrolit düzensizliği, mikrop kapma, ani dolaşım yetersizlikleri, beyin ödemi gibi durumlarda ortaya çıkar. Zarar veren etkenler hızlıca giderilirse tablo düzelir. Bu aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#17. -------- kişinin tekrarlayarak zihninden geçirdiği ısrarla gelen, istemsiz, rahatsız edici düşünceler, görüntüler, fikirler ya da dürtülerdir. Sıklıkla anlamsız, sıkıntı verici ya da tiksindiricidir. Birine zarar verme dürtüsü, aile bireylerini içeren cinsel düşünceler, kirlerden, mikroplardan, bulaşıcı maddelerden korkma gibi durumları ön plandadır. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#18. Bireyin kilo almaya karşı aşırı korkunun yanı sıra bireyde iştah açıklığına karşı kendini durduramayıp yemek yemesi ve daha sonra bu yiyecekleri çıkarmasıyla kendini gösteren bir yeme bozukluğudur. Bu hastalar kilo almayı önlemek için kendilerini kusturma, iştah kesici ilaçlar kullanma gibi birçok girişimde bulunurlar. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#19. Bu hastalar, her ne kadar akut panik dönemleri yaşamasalar da genelde çoğu zaman gergin veya kaygılı hisseder ve farklı pek çok konu ile ilgili endişeleri vardır. Sağlıkla, ailevi problemlerle, para, okul ve işle ilgili küçük sorunlar, onlarda aşırı kaygıya, kontrol edilmeyen endişelere, kas gerilmelerine, huzursuzluk, çabuk yorulma ve sinirlenmelere, dikkat ve uyku problemleri gibi duygusal, fiziksel ve zihinsel şikâyetlere yol açar. Sözkonusu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#20. Topluluk içerisinde genel olarak olumsuz değerlendirmelere odaklanan ve küçük düşme korkusundan diğerlerinden kaçınan utangaç kişilerdir Bu durum aşağıdaki durumlardan hangisini tanımlamaktadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Vize Deneme Sınavı 4

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Vize Deneme Sınavı 4

Hastalar aşırı derecede tuhaf ve gerçekliğe yabancılaşmışlardır. Büyüsel inanış ve düşünceler, garip fikirler, batıl inançlara tutulma, gaipten sesler ve kişilerle görüşmeler ve mesajlar aldığına inanma, telepati ve altıncı his saplantısı, imkansız düşler kurarak bunlar üzerinde sürekli düşünme şeklinde tanımlanabilir. Kişinin duygu, düşünce ve davranışlar birbirinden bağımsızlaşarak savrulur. Düşünsel ve içsel özel güçlerinin olduğuna inanırlar. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Paranoid kişilik bozukluğu
b) Antisosyal kişilik bozukluğu
c) Şizotipal kişilik bozukluğu
d) Obsesif-Kompulsif kişilik bozukluğu
e) Narsist kişilik bozukluğu

Cevap : c) Şizotipal kişilik bozukluğu

Kendilik ve nesne tasarımları bütünleşmemiştir. Kendilerini tutarlı bir şekilde algılayamazlar. Egoları zayıftır. Dürtülerini kontrol edemezler. Terk edilmemek için çok çaba harcarlar. İnsanları gözlerinde aşırı büyütürler ve ufak bir olayla yerin dibine gözden düşürürler. Kendine zarar verme olasılığı yüksek, riskli davranışlarda bulunurlar. Suisid (intihar) girişimleri ya da planları sıktır. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Paranoid kişilik bozukluğu
b) Katatonik kişilik bozukluğu
c) Şizotipal kişilik bozukluğu
d) Obsesif-Kompulsif kişilik bozukluğu
e) Borderline kişilik bozukluğu

Cevap : e) Borderline kişilik bozukluğu

Empati yeteneğinin bulunmayışı, takdir beklentisi ve kişinin kendisini aşırı derecede önemsemesi bu kişilik bozukluğunun karakteristik özelliklerindendir. Bu kişilik bozukluğu bulunan kişiler başkalarını küçük görme eğiliminde olurlarken kendi yaptıkları ufak işleri dahi büyütme eğilimindedirler ve bu tutumlarını da hak ettiklerini düşünmektedirler. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Paranoid kişilik bozukluğu
b) Narsistik kişilik bozukluğu
c) Şizotipal kişilik bozukluğu
d) Obsesif-Kompulsif kişilik bozukluğu
e) Borderline kişilik bozukluğu

Cevap : b) Narsistik kişilik bozukluğu

Sürekli ilgiyi üzerlerine çekmek isterler. İlgisizliğe tahammül edemediklerinden, ilgiyi üzerlerine çekmek için her yolu kullanırlar. Tanıdıklarının olduğu ortamlarda, sürekli konuşarak, bir şeyler anlatarak bunu yapmaya çalışırlar, ama mesela, otobüs, vapur gibi yerlerde bu imkanı bulamadıkları zaman, bir şekilde gürültü çıkararak ya da yanlarındaki kişiyle yüksek sesle konuşarak, kahkahalar atarak herkesin kendisine bakmasını sağlamaya çalışırlar. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Histrionik kişilik bozukluğu
b) Narsistik kişilik bozukluğu
c) Şizotipal kişilik bozukluğu
d) Antisosyal kişilik bozukluğu
e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Cevap : a) Histrionik kişilik bozukluğu

Gerçek ya da hayali bir terk edilmekten kaçınmak için çılgınca çabalar gösterirler. Terk edilme korkusu içinde yaşarlar. Sevgili veya eşlerinin ya da yakın arkadaşlarının kendilerini terk edeceğinden korkarlar ve terk edilmemek için, intihar tehditleri ya da girişimleri de dahil olmak üzere, çılgınca çabalar gösterirler. Suçluluk uyandırmak, duygu sömürüsü yapmak ya da borçlu bırakmak gibi yollarla insanları kontrol altında tutmaya çalışırlar. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Histrionik kişilik bozukluğu
b) Narsistik kişilik bozukluğu
c) Şizotipal kişilik bozukluğu
d) Borderline kişilik bozukluğu
e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Cevap : d) Borderline kişilik bozukluğu

Bu kişiler Suça ve tutuklanmaya yönelik davranışları devam ettirme, yasalara ve toplum kurallarına başkaldırı, zevk için veya kendi çıkarı için huzur bozma, saldırganlık, sorumsuzluk, vicdan duygusunun yokluğu, yetersizliği, başkalarına zarar vererek zevk aldığında dahi kendini haklı çıkaracak bir model oluşturma şeklinde gelişen bir bozukluktur. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Histrionik kişilik bozukluğu
b) Narsistik kişilik bozukluğu
c) Antisosyal kişilik bozukluğu
d) Borderline kişilik bozukluğu
e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Cevap : c) Antisosyal kişilik bozukluğu

Bu kişiler başkalarından destek ve öğüt almadan karar veremez, adım atamaz ve iş yapamazlar. Kendilerini yetersiz, ayakları üzerinde duramayacak, kendi bakımlarını sağlayamayacak kadar yetersiz hisseder ve başkalarının bakım ve desteğini alabilmek için her türlü şeyi yapabilecek kadar ileriye gidebilirler. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Histrionik kişilik bozukluğu
b) Narsistik kişilik bozukluğu
c) Antisosyal kişilik bozukluğu
d) Borderline kişilik bozukluğu
e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Cevap : e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Bu kişilik bozukluğunun ayırt edici özelliği, bireyin sosyal olarak kayıtsız olmasıdır. Kişi, ailesi dahil bütün yakın ilişkilerden uzaktır. Toplumsal olarak geri çekilmiş ve kısıtlı bir duygu ifadesine sahiptir. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Histrionik kişilik bozukluğu
b) Şizoid kişilik bozukluğu
c) Antisosyal kişilik bozukluğu
d) Borderline kişilik bozukluğu
e) Bağımlı kişilik bozukluğu

Cevap : b) Şizoid kişilik bozukluğu

Bireylerin duygu, düşünce ve davranış gibi psikolojik tepkilerindeki ve farklılıkları belirleyen sadece yaşanan an, içinde bulunulan biyolojik durum veya sosyal ortam ile açıklanamayan biçimde süreklilik gösteren özellikler ve eğilimler olarak tanımlanabilir. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Benlik
b) Karekter
c) Mizaç
d) Ego
e) Kişilik

Cevap : e) Kişilik

Kişiliğin çevresel ve dışsal faktörler tarafından şekillenen kısmıdır. Bu durum aşağıdaki kişilik bozukluklarından hangisini tanımlamaktadır?

a) Benlik
b) Karekter
c) Mizaç
d) Ego
e) Ahlak

Cevap : b) Karekter

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!