auzefÇocuk GelişimiÇocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Final Deneme-1

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Final Deneme-1

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Bygate’e göre, konuşma eyleminin gerçekleşmesindeki dört süreçtir?

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi okulöncesi dönemde konuşma becerisini geliştirmek için öğreticilerin öncelikle dikkate almaları gereken hususlara dahil edilemez?

#3. İlk kez 1920’lerde şempanzeler üzerinde yaptığı çalışmalar sonucu ‘’Kavrama yoluyla öğrenme’’ görüşünü ortaya atan bilim insanı kimdir?

#4. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi Thorndike tarafından da çalışılan okuma ve yazmaya hazırlık ile ilgili kuramsal yaklaşımdır?

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi çocukların yazıya hazırlık ve motor becerilerini geliştirebilmek için yapılabilecek temel çalışmalardan değildir?


#6. İnsanlar gün boyu ortalama kaç saat iletişim kurmaktadırlar?

#7. Demirel’e göre konuşma becerisini geliştirmeye yönelik öğretmenlerin en çok kullandıkları alıştırma ve izlenecek sırada: Mekanik Alıştırmalar, Anlamlı Alıştırmalar ve İletişimsel Alıştırmalar bulunmaktadır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Demirel’in bahsettiği İletişimsel Alıştırmalar bölümüyle ilgilidir?

#8. ‘’Çocuklar okur-yazarlığı ......... olarak öğrenirler.’’ Yukarıda verilen cümledeki boş yere uygun kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

#9. W.Köhler, psikolojinin daha çok algı alanında ele aldığı hangi yaklaşım ekolünün bir temsilcisidir?

#10. …........ konuşmada ve okumada seslerin, kelimelerin, vurguların, anlam ve heyecan duraklarının açık ve anlaşılır olmasına dikkat eden konuşma biçimi; düzgün söz söyleme sanatı olarak tanımlanmaktadır. Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere gelmesi gereken kavram aşağıdakilerden hangisidir?


#11. Konuşma ile ilgili yargılardan hangisi doğrudur?

#12. Sınama yoluyla öğrenmede ........ ve .......... yararlanarak öğrenme gerçekleşmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere gelmesi gereken uygun kavramlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

#13. Konuşmanın boyutları hangi seçenekte doğru verilmiştir?

#14. I. Dinleme alıcı bir beceridir. II. Yazma verici bir beceridir. III. Okuma verici bir beceridir. IV. Konuşma alıcı bir beceridir. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

#15. Hangi yöntemle bilinçli ve düzenli düşünme, akıl yürütme yeteneğini arttırarak aynı zamanda kavrama yetisi de gelişmektedir?


#16. Sınama yoluyla öğrenmenin dayalı olduğu kanunlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

#17. ........... etkinlikleri sayesinde çocuklarda, yabancı dile ait kültürel yapı ve değerler konusunda farkındalık yaratmak mümkündür. Yukarıdaki paragraftaki boşluğa uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Konuşma organının belirli hareketleri ile oluşan ve belli bir biçimde sıralanarak aynı dili konuşanlar arasında bir kavram ifadesi için kullanılan kelimeleri oluşturan anlam ayırt edici sestir. Yukarıdaki paragrafta tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Okuma-yazmayı öğrenme ne tür bir süreçtir?

#20. Aşağıda verilenlerden hangileri dil öğreniminde grup çalışmalarının kullanılmasını gerektiren pedagojik gerekçelerdendir? I. Grup çalışması, dil uygulamaları için fırsatlar oluşturur. II. Grup çalışması, öğrencilerin konuşma becerilerindeki niteliği artırır. III. Grup çalışması, öğretimi bireyselleştirmede yardımcı olur. IV. Grup çalışması, olumlu duygusal bir ortam oluşturulmasını teşvik etmektedir.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Final Deneme-1

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!