auzefÇevre SorunlarıCoğrafya

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-2

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-2

#1. Türkiye kentsel nüfusunun 1/3’üne yakın bir kısmını kendinde toplamış olan coğrafi bölge aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi çevrenin mekâna göre çeşitlerinden biri değildir?

#3. Koruma ve kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelerle izin verilebilecek alanlar kaçıncı dereceden koruma altındadır?

#4. “Bilinen en yaşlı kayaçlar ................... batısında bulunmuştur ve bu kayaçlar ..... milyar yaşındadır.” Yukarıdaki boşluklara uygun olan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Türkiye’nin topografik koşulları ve hava kalitesi arasındaki ilişkilerden hareketle aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


#6. Kuzey yarımküre karalarının Güney yarımküreye göre daha geniş yer kaplaması sonucunda aşağıdakilerden hangisi meydana gelmiştir?

#7. .................: İnsanların faaliyetleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle doğal dengenin bozulması olarak tanımlanmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#8. Tarih öncesi ve tarihî devirlere ait olan ve yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik vb. özelliklerini yansıtan doğal ve insan yapısı özellikleri veya güzellikleri bakımından korunması gereken alanlara ne ad verilir?

#9. Marmara Bölgesi’nde nüfus yoğunluğu ile hava kalitesi arasında bir bağlantı kurulduğunda, bölgenin hangi yöresinde nüfus yoğunluğunun etkileri daha azdır?

#10. Doğu Anadolu Bölgesi’nin hava kalitesi ve onu etkileyen faktörler dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


#11. Türkiye tarım arazilerinin işletme büyüklüğü dikkate alındığında aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?

#12. Türkiye’deki sit alanlarının dağılışına bakıldığı zaman en fazla paya sahip olan sit alanı aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Şehir kelimesi dilimize hangi dilden gelmiştir?

#14. Zirai ilaçlar istilacı türlere karşı kullanılmaktadır. Bu ilaçların tümüne ............... denir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#15. Kütahya kentinin hava kalitesi dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


#16. Zonguldak kentinin hava kalitesi dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-2

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!