Ergonomi Ünite 13

Kas İskelet Sistemi Hastalıkarında Risk Faktörleri Ve Ergonomi

#1. Aşağıdakilerden hangisi Ergonominin faydalarından biri değildir?

#2. Kas İskelet Sistemi aşağıdakilerden hangisini içermez?

#3. Kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili ifadelerden yanlış olan seçenek hangisidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi/hangileri ergonomik problemdir? I. İyi tasarlanmamış sandalye II. Sürekli ayakta durma III. Gürültü

#5. Aşağıdakilerden hangisi sırt incinmelerinin sık rastlanan sebeplerinden değildir?

#6. Aşağıdakilerden hangisi WMSDs belirtilerinden biri değildir?

#7. WMSDs bazen başka terimler kullanılarak ifade edilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

#8. Mesleki bel ağrısı için kimler risk altında değildir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının belirtilerinden değildir?

#10. Kemiklere kasları bağlamak için gerekli dokulara ne ad verilir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
Auzef İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Auzef İş Sağlığı ve Güvenliği
Auzef Ergonomi
lolonolo

Auzef SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
Auzef İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Auzef İş Sağlığı ve Güvenliği
Auzef Ergonomi
lolonolo

HD Quiz powered by harmonic design

Kas İskelet Sistemi Hastalıkarında Risk Faktörleri Ve Ergonomi

Auzef SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
Auzef İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Auzef İş Sağlığı ve Güvenliği
Auzef Ergonomi
lolonolo

Kas İskelet Sistemi Hastalıkarında Risk Faktörleri Ve Ergonomi

Ergonomi
Ünite – 13
Kas İskelet Sistemi Hastalıkarında Risk Faktörleri Ve Ergonomi

Kas İskelet Sistemi aşağıdakilerden hangisini içermez?

a) Kemikler
b) Kaslar
c) Deri
d) Ligament
e) Sinirler

Cevap : c) Deri

Kemiklere kasları bağlamak için gerekli dokulara ne ad verilir?

a) Eklem
b) Tendon
c) Ligament
d) Kas Dokusu
e) Kıkırdak

Cevap : b) Tendon

Aşağıdakilerden hangisi WMSDs belirtilerinden biri değildir?

a) Ellerde veya ayaklarda ağrı, karıncalanma veya uyuşma
b) El ve ayak parmaklarda beyazlaşma
c) Kollarda veya bacaklarda çekme veya batma şeklinde ağrılar.
d) Ellerde güçsüzlük veya beceriksizlik nedeni ile cisimleri şeyleri bırakarak
e) Zayıflama ve terleme

Cevap : e) Zayıflama ve terleme

Aşağıdakilerden hangisi Ergonominin faydalarından biri değildir?

a) Daha az iş
b) Daha güvenli iş
c) Verimlilik ile gelişmiş kalite
d) Daha az hata
e) Geliştirilmiş moral

Cevap : a) Daha az iş

Kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili ifadelerden yanlış olan seçenek hangisidir?

a) Bir kişinin belirli yüksek riskli faaliyetlere maruz kalması oluşabilecek anatomik yapılara günlük stres yüklemektedir.
b) Biriken stres vücudun normal tamir yeteneğini aşarsa, psikolojik hastalıklar oluşur.
c) Bu stresler WMSDs gelişmesine yol açabilir
d) Gelişimi için hafta, ay veya yıl gerekebilir.
e) İyileşmesi için daha uzun süreler gerekebilir

Cevap : b) Biriken stres vücudun normal tamir yeteneğini aşarsa, psikolojik hastalıklar oluşur.

Aşağıdakilerden hangisi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının belirtilerinden değildir?

a) Tutulma ya da zor hareket etme
b) Eklem ve kasların sızılı ağrıması
c) Ürperme ve uyuşukluk
d) Şişlik ve iltihap
e) Konuşmada bozukluk

Cevap : e) Konuşmada bozukluk

Aşağıdakilerden hangisi sırt incinmelerinin sık rastlanan sebeplerinden değildir?

a) Ağır bir yük kaldırırken veya tutarken belden dönmek
b) Sabit bir pozisyonda çok kısa süre oturmak
c) Hantal şekilli eşyaları kaldırmak
d) Elverişsiz ortam ve pozisyonlarda çalışmak
e) Islak veya kaygan bir zemin üzerinde düşmek

Cevap : b) Sabit bir pozisyonda çok kısa süre oturmak

Aşağıdakilerden hangisi/hangileri ergonomik problemdir?
I. İyi tasarlanmamış sandalye
II. Sürekli ayakta durma
III. Gürültü

a) I,II
b) III, I
c) III,I
d) II
e) III

Cevap : a) I,II

WMSDs bazen başka terimler kullanılarak ifade edilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

a) Kümülatif Travma Bozuklukları – CTD
b) Tekrarlanan Travma Bozuklukları – RTD
c) Tekrarlanan Gerilme Yaralanmaları – RSI
d) Tekrarlanan Hareket Bozuklukları – RMD
e) Kümülatif Davranış Bozuklukları – CMD

Cevap : e) Kümülatif Davranış Bozuklukları – CMD

Mesleki bel ağrısı için kimler risk altında değildir?

a) Müzisyenler
b) Ağır sanayide çalışanlar
c) İmalat sektöründe çalışanlar
d) Hizmet ve temizlik sektöründe çalışanlar
e) Hastaneler ve yaşlı bakım evlerinde çalışanlar

Cevap : a) Müzisyenler

 

Auzef SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
Auzef İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Auzef İş Sağlığı ve Güvenliği
Auzef Ergonomi
lolonolo

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: