Auzef Genel Kültür Sınavı Soruları 2020

Auzef Deneme Sınavı Soruları

Auzef Genel Kültür Sınavı Soruları 2020

2-Mimar Sinan ‘ın türbesi nerededir?

A) Bursa
B) Edirne
C) Bilecik
D) İstanbul
E) Ankara

Cevap : D) İstanbul

3-Tarihte kurulan ilk Türk devleti

A) Asya Hun Devleti
B) Macar Devleti
C) Kırgız Devleti
D) Göktürk Devleti
E) Bulgar Devleti

Cevap : D) Göktürk Devleti

4-Hangi sınır kapısı Doğu Anadoluda değildir

A) habur
B) aktaş
C) türkgözü
D) Üzümlü

Cevap : A) habur

Habur Sınır Kapısı Şırnak/Silopi dedir, Güney doğu

5-Aşağüıdakilerden hangileri Yaşar Kemal eseri değildir

A) İnce Memet
B) Kimsecikler üçlemesi
C) Bay düdük ( aziz nesin)
D) Binboğalar
E) Orta direk

Cevap : Bay Düdük ( Aziz Nesin )

6-Aşağıdakilerden hangisi Lozan konferansına katılan devletlerden biri değildir?

A) Uganda
B) İtalya
C) İngiltere
D) Rusya
E) Türkiye

Cevap :

7- Kovid 19 ilk olarak Çin’in hangi şehrinde  görülmüş ?

a) Wohan

b) Şangay

Cevap : a) Wohan

8-30- Arf değişmezi, arf halkaları gibi literatürde adı ile anılan çalışmalarının yanı sıra “Hasse- arf teoremi” adı ile anılan teoremi bilimine kazandırmış olan Ordinaryus Profesör Cahit Arf hangi alanda çalışmıştır?

A) Matematik
B) Genetik
C) Biyoloji
D) Sosyoloji
E) Fizik

Cevap : A) Matematik

9- 2. Meşrutiyet hangi yılda ilan edilmiş?

Cevap :

10- Aşağıdakilerden hangisi Mimar Sinan eserlerinden değildir

A) Mihrimah Sultan
B) Süleymaniye Camisi
C) Selimiye Camisi
D) Şehsadebaşı Camii
E) Sultan Ahmet Camii

Cevap : E) Sultan Ahmet Camii

11- M. Kemal nüfusa kayıtlı olduğu il aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ankara
B) İstanbul
C) Gaziantep
D) Bursa
E) Sivas

Cevap : C) Gaziantep

12- Aşağıdakilerden hangisi Ziya Gökalp’ın  eseri değil

A) Kızlırmak
B) Altınışık
C) Yeni hayat
D) Safahat
E) Doğruyol

Cevap :

13- Teşviki Sanayi kanunu, Sümerbank ve Etiibank kurulması ile aşağıdakilerden hangisinin uygulandığını gösterir?

A) Milliyetçilik
B) Devletçilik
C) Halkçılık
D) Laiklik
E) Cumhuriyetçilik

Cevap : C) Halkçılık

Auzef Genel Kültür Sınavı Soruları 2020

14- Bir Devin düşüşü eseri kime aittir

A) Tolstoy
B) Igor Gouzenko
C) Anton Chekhov
D) Dostoyevski
E) Maxim Gorki

Cevap :

15-Hangisi Necip Fazıl Kısakürek eseri değildir ?

A) Örümcek Ağı
B) Kızıl Elma
C) Ben ve Ötesi
D) Kaldırımlar
E) Sonsuzluk Kervanı

Cevap :

16-Türkiyede e- devlet hangi yılda yürürlüğe girmiştir?

A) 2006
B) 2004
C) 2005
D) 2008
E) 2009

Cevap :

17- M. Akif istiklal marşı telif ödülü hangi kuruma bağışlamıştır?

A) Darülaceze
B) Darülfünun
C) Darülbedai
D) Darülmesai
E) Darüleytam

Cevap : D) Darülmesai

18- Hakim bir uyuşmazlığın çözümünde aşağıdaki kaynaklardan hangisine diğerlerinden önce başvurur?

A) Kanun
B) Yönetmelik
C) Bilimsel Görüş
D) Örf ve adet hukuku
E) Yargı Kararları

Cevap : A) Kanun

19- Cumhuriyet yönetimine geçişte aşağıdaki olaylardan hangisinin etkisi olmamıştır ?

A) Sivas kongresi
B) Halifeliğin kaldırılması
C) TBMM açılması
D) Saltanatın kaldırılması
E) Erzurum kongresi

Cevap : D) Saltanatın kaldırılması

20- İlk Cep Telefonu ne zaman Kuruldu?

Cevap :

21- Türkiye’de ilk cep telefonu görüşmesi hangi yılda yapılmıştır?
A) 1995
B) 1992
C) 1993
D) 1994
E) 1996

Cevap : D) 1994

22- TBMM Açılış yılı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1919

B) 1920

C) 1921

D) 1923

E) 1928

Cevap : B) 1920

23- Kanun-ı Esasi hangi yılda ilan edilmiştir?

A) 1856
B) 1876
C) 1839
D) 1920
E) 1908

Cevap : B) 1876

24- Romen Rakamında hangi sayı yoktur?

A) 0
B) 1000
C) 100
D) 50

Cevap :

25- Aşağıdakilerden hangisi Dünya Sağlık Örgünün kısaltılmış biçimidir?

A) WHO
B) NATO
C) ILO
D) UHW
E) UNICEF

Cevap : A) WHO

26 – İtilaf devletler devletleri TBMM’ yi resmen aşağıdaki hangi antlaşmayla tanımıştır?

A) Londra antlaşması
B) Lozan barış Antlaşması
C) Modanya Ateşkes Antlaşması
D) Moskova Antlaşması
E) Ankara Antlaşması

Cevap : A) Londra antlaşması

27- İlk Türk devletlerinde ölen birinin mezarının başına hayatta iken öldürdüğü insan sayısınca dikilen heykel veya taşlar aşağıdakilerden hangisidir?

A) Balbal
B) Sagu
C) Sav
D) Kurgan
E) Utağ

Cevap : A) Balbal

28- İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin kuruluş yılı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2010
B) 2008
C) 2006
D) 2012
E) 2011

Cevap : A) 2010

29- Sultan Ahmet Camisinin mimarı kimdir?

A) Mimar Davut Ağa
B) Sedefkar Mehmet Ağa
C) Mimar Sinan
D) Dalgıç Ahmet Paşa
E) Mehmet Tahir Ağa

Cevap : B) Sedefkar Mehmet Ağa

Anne Çocuk Beslenmesi Ünite Soruları Vize 2020-YENİ

Anne Çocuk Beslenmesi Online Testler 2020 YENİ

Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 1 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 2 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 3 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 4 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 5 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 6 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 7 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 8 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 9 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 10 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 11 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 12 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 13 Online Test
Anne Çocuk Beslenmesi Ünite 14 Online Test

 

Auzef,
çıkmış sorular,
vize soruları,
final soruları,
bütünleme soruları

 

Anne ve Çocuk Beslenmesi
Anne ve Çocuk Beslenmesi
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
toefl grammar
toefl grammar

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: