Anne Çocuk Beslenmesi

Anne Çocuk Beslenmesi

Çıkmış Sorular, Deneme Sınavları

Vize 2022 Final 2022
Vize Denem -1 Final Deneme -1
Vize Denem -2 Final Deneme -2
Vize Denem -3 Final Deneme -3
Vize Denem -4 Final Deneme -4
Vize Denem -5 Final Deneme -5
Vize Denem -6 Final Deneme -6
Vize Denem -7 Final Deneme -7
Final Deneme -8
Final Deneme -9
Final Deneme -10
2023 Vize Soruları 2023 Bütünleme Soruları
2021 Vize Soruları 2023 Final Soruları
2019 Vize Soruları 2021 Final Soruları
1-7 Ünite Soruları 2020 Bütünleme
2018 Vize soruları 8-14 Ünite Soruları
Vize- Soruları-1 2019 Bütünleme
2018 Final
Vize – Final Karışık

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi-LOLONOLO

Anne Çocuk Beslenmesi – Aşağıdaki eski linkler bir süre sonra kaldırılacak

Deneme Sınavları 2020-2021

2020 Final Soruları ( online )
Online Deneme Sınavı -1
Online Deneme Sınavı -2
Online Deneme Sınavı -3
 Online Deneme Sınavı -4
 Online Deneme Sınavı -5
 Online Deneme Sınavı -6
Anne Çocuk Beslenmesi 2020 Bütünleme Online

Deneme Sınavları

Anne Çocuk Beslenmesi – Aşağıdaki eski linkler bir süre sonra kaldırılacak

Eski kitap

Vize 2021 Final 2021
Ünite – 1 Ünite – 8
Ünite – 2 Ünite – 9
Ünite – 3 Ünite – 10
Ünite – 4 Ünite – 11
Ünite – 5 Ünite – 12
Ünite – 6 Ünite – 13
Ünite – 7 Ünite – 14

2021 ünite soruları

– Bebek beslenmesi
– Emzirme
– Anne sütü
– Biberonla beslenme
– Katı gıdalara geçiş
̵

1; Ek gıda
– Vitaminler
– Mineraller
– Proteinler
– Karbonhidratlar
– Yağlar
– Demir eksikliği anemisi
– Alerjiler
– Besin intoleransı
– Gıda güvenliği
– Sağlıklı beslenme

Auzef Anne Çocuk Beslenmesi Auzef Anne Çocuk Beslenmesi Ders Kitabı PDF

Auzef Ders Kitabı

 

Çocuk Gelişimi - facebook

 

anne çocuk beslenmesi

Anne ve Çocuk Beslenmesi 2018-19 Vize Soruları

1) Gebe bir kadının günlük öğün sayısı kaç olmalıdır?

a) 2
b) 3
c) 5
d) 6
e) 4

Cevap: c) 5

anne çocuk beslenmesi

2) Sütün salgılanmasını uyaran hormondur. Memenin büyümesini uyarır. Sütün devamlılığında rol oynar. Yukarıda özellikleri verilen hormon aşağıdakilerden hangisidir?

a) Galaktoksin
b) Prolaktin
c) Laktasyon
d) Kolostrum
e) Oksitosin

Cevap: b) Prolaktin

3) Besin kavramının en açık tanımı aşağıdakilerden hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

a) Büyüme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken eylem beslenme olarak tanımlanmaktadır.
b) Vücut için ihtiyaç duyulan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta gereken şekilde kullanılmasına yeterli ve dengeli beslenme denir.
c) Yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyulan inorganik ve organik kimyasal maddelerdir.
d) Vücut için ihtiyaç duyulan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınmaması ya da çeşitli nedenlerle bu besin öğelerinin vücuda yeterli olmaması durumudur.
e) Besinlerin bileşiminde bulunan protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineraller besin öğesi olarak adlandırılır.

Cevap: c) Yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyulan inorganik ve organik kimyasal maddelerdir.

4) Gebelik öncesi bir kadının günde kaç mg kalsiyum alması gerekmektedir?

a) 750 mg
b) 1000 mg
c) 1200 mg
d) 1400 mg
e) 1500 mg

Cevap: c) 1200 mg

anne çocuk beslenmesi

5) Bir çocuğun beslenmesine dikkat etmeye hangi dönemde başlanmalıdır?

a) Doğum sonrası
b) Anne karnında
c) Ergenlik döneminde
d) Bebeklik döneminde
e) Doğum öncesinde

Cevap: e) Doğum öncesinde

anne çocuk beslenmesi

6) Oksijen ve hidrojen atomlarından oluşmuş organik bileşiklerdir. Beyinin kullandığı tek enerji kaynağıdır. Yukarıda özellikler verilen besin öğesi hangisidir?

a) Mineral
b) Vitamin
c) Karbonhidrat
d) Protein
e) Kalsiyum

Cevap: c) Karbonhidrat

7) Çocuk proteinle birlikte enerji yönünden de yetersiz besleniyorsa marasmus hastalığı görülebilmektedir. Marasmus çocuk hastalarına hangi yaş aralığında rastlanmaktadır?

a) 0-24 ay
b) 2-3 yaş
c) 6 ay ile 3 yaş
d) İlk 6 ay
e) 6 yaşa kadar

Cevap:  c) 6 ay ile 3 yaş

8) Doğada yaygın olarak görülen inorganik maddelerdir tanımı aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır?

a) Yağ
b) Vitamin
c) Mineral
d) Protein
e) Kalsiyum

Cevap: c) Mineral

anne çocuk beslenmesi

9) Doğumdan sonra ilk 5 günde salgılanabilen , protein yönünden çok zengin olan süt aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kolostrum
b) Mature(olgun)
c) Prolaktin
d) Oksitosin
e) Galaktoksin

Cevap: a) Kolostrum

10) -Kan şekerini düzenler.
-Kanın pıhtılaşmasında görev alır.
-Eksikliği durumunda salgı bezleri, sindirim sistemi, beyin ve sinir sistemi, kaslar böbrekler, kalp ve damarlar olumsuz yönden etkilenmektedir.Yukarıda özellikleri verilen mineral hangisidir?

a) Çinko
b) İyot
c) Kalsiyum
d) Manganez
e) Potasyum

Cevap: d) Manganez

anne çocuk beslenmesi

11) Aşağıdakilerden hangisi bağırsağın illeum ve jejenum kısmında emilen vitamindir?

a) B12 Vitamini (Kobalamin)
b) B2 Vitamini ( Riboflavin )
c) B6 Vitamini ( Pridoksin )
d) B9 Vitamini ( Folik asit )
e) B7 Vitamini ( Biotin veya Vitamin H )

Cevap: a) B12 Vitamini ( Kobalamin )

12) Gebe kadınların hamilelik döneminde toplam kaç kilogram almalıdır?

a) 10-14 kg
b) 5-8 kg
c) 7-9 kg
d) 4-6 kg
e) 2-4 kg

Cevap: a) 10-14 kg

13) Günlük 6-8 mg demir ihtiyacı hangi yaş grubuna aittir?

a) Okul çağı
b) Ergenlik
c) Süt çocuğu
d) Yetişkin
e) Oyun çocuğu

Cevap: e) Oyun çocuğu

14) Vücut için en hızlı enerji kaynağı olan ……….., sağlıklı bir kemik ve diş yapısı için önemli olan mineraller, vücuttaki biyokimyasal olaylara yardım eden…………., en çok enerji veren……….., sağlıklı bir kemik ve diş yapısı için önemli olan ……….,ve vücutta bulunması zorunlu olan su; vücut için gerekli besin öğeleridir. Yukarıda boş bırakılan yerlere ne gelmelidir?

a) Proteinler, vitaminler, yağlar, mineraller
b) Karbonhidratlar, vitaminler, proteinler, mineraller
c) Proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller
d) Karbonhidratlar, vitaminler, yağlar, mineraller
e) Karbonhidratlar, yağlar, vitaminler, mineraller

Cevap: d) Karbonhidratlar, vitaminler, yağlar, mineraller

15) Gebelikte alınması gereken kalsiyum miktarı ne kadardır?

a) 600 mg-800 mg

b) 750 mg-1000 mg
c) 1100 mg-1400 mg
d) 1500 mg-1600 mg
e) 2000 mg

Cevap: c) 1100 mg-1400 mg

16) Aşağıdakilerden hangisi çapraz bulaşmaya sebebiyet veren gıda dışı etmenlerdendir?I-Mutfak tezgahı ve doğrama tahtası
II-Tuvaletten sonra yıkanmamış eller
III-Kullanılan araç ve gereçler, bezler
IV-Hapşırınca ve öksürünce ortaya çıkan tanecikler
V-Giysilerdeki mikroorganizmaların riskli besinlere geçmesi.a) I, II, IV
b) I, III, V
c) III, IV, V
d) II, IV, V
e) I, II, III, IV, VCevap: e) I, II, III, IV, V

17) Hamilelikte “sürekli mide bulantısı yaşarken nasıl sağlıklı beslenebilirim?” diyen bir kişiye nasıl bir öneride bulunulmalıdır?

Cevap: Yüksek proteinli, küçük porsiyonlu yemekler yemek ve tüm gün aç kalmamaktır. Kraker, üzüm, kavun ve zencefil mide bulantısına birebir olmakla beraber ve greyfurt kaybolan iştahın geri kazanımında etkilidir.

18) İnsan metabolizması için gereken ve organizmaya besinlerle ya da ilaç olarak dışarıdan sağlanan bileşikler olarak tanımlanmaktadır. Bu besin öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Vitamin
b) Kalsiyum
c) Protein
d) Yağ
e) Mineral

Cevap: a) Vitamin

19) Yetişkinlerde K vitamini gereksinimi ………., bebeklerde ise ……..dır. Boşluklara uygun kavram hangisidir?

a) 80 mcg/1 mcg/kg
b) 120 mcg/2 mcg/kg
c) 140 mcg/3 mcg/kg
d) 140 mcg/2 mcg/kg
e) 150 mcg/3 mcg/kg

Cevap: d) 140 mcg/2 mcg/kg

20) Kana rengini veren madde aşağıdakilerden hangisidir?

a) Agranülositler
b) Monositler
c) Bazofiller
d) Hemoglobin
e) Eritrositler

Cevap: d) Hemoglobin

21) Aşağıdakilerden hangisi bazı minerallerin eksikliğinde görülen rahatsızlıklardan değildir?

a) Raşitizm
b) Pernisyöz anemi
c) Akdeniz anemisi
d) Osteomalazi
e) Kemik erimesi

Cevap: c) Akdeniz anemisi

auzef çocuk gelişimi çıkmış sorular vize final

error: Content is protected !!