auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 11

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 11

#1. Eğitici dramada kullanılan teknikler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#2. I. Drama etkinliğinin müzik eşliğinde yapılması II. Çocukların oyunu kuklalar aracılığıyla canlandırması III. Çocuklar arasında aktif olarak oynayanlar ile seyircilerin yer değiştirmesi Yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri drama esnasında özel bir teknik olarak kullanılabilir?

#3. Öğretmenin drama etkinliğine grubun bir parçası olarak doğrudan katılması aşağıdaki tekniklerden hangisini ifade eder?

#4. Çocukların kendi küçük gruplarında birbirleriyle iş birliği yaparken, bir yandan büyük grubun bir parçası olmayı sürdürerek, bir ölçüde özgün bir şekilde çalışmayı öğrenmelerine yardımcı olan teknik aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Bir önceki aşamada anne olan çocuğun bir sonraki aşamada çocuk rolünü oynaması ve etkinliğin tekrarlanması aşağıdaki tekniklerden hangisini ifade eder?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Final Deneme Sınavı
Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Final Soruları
LOLONOLO

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Final Deneme Sınavı
Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Final Soruları
LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite - 11

Bölüm Soruları

1. Öğretmenin drama etkinliğine grubun bir parçası olarak doğrudan katılması aşağıdaki tekniklerden hangisini ifade eder?

a) Rol değiştirme
b) Katılımcı liderlik
c) Paralel çalışma
d) Pandomim
e) Doğaçlama

Cevap : b) Katılımcı liderlik

2. I. Drama etkinliğinin müzik eşliğinde yapılması
II. Çocukların oyunu kuklalar aracılığıyla canlandırması
III. Çocuklar arasında aktif olarak oynayanlar ile seyircilerin yer değiştirmesi
Yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri drama esnasında özel bir teknik olarak kullanılabilir?

a) Yalnızca I
b) I ve II
c) I ve III
d) II ve III
e) I,II ve III

Cevap : b) I ve II

3. Bir önceki aşamada anne olan çocuğun bir sonraki aşamada çocuk rolünü oynaması ve etkinliğin tekrarlanması aşağıdaki tekniklerden hangisini ifade eder?

a) Rol oynama
b) Rol değiştirme
c) Paralel çalışma
d) Pandomim
e) Duyusal algılama

Cevap : b) Rol değiştirme

4. Eğitici dramada kullanılan teknikler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Kuklalar aracılığı ile drama oyunları çocukların ilgisini en çok çeken tekniklerden biridir.
b) Öykü/olay canlandırma tekniği kullanılacağı zaman öğretmen önce öykü veya olayı baştan sona anlatmalıdır.
c) Pandomim yolu ile dramada canlandırılabilecek olan davranışlar, olaylar, nesneler sınırsızdır.
d) Müzikle drama daha önce hiç drama etkinliğine katılmamış çocuklarla kullanılması gereken bir tekniktir.
e) Diğer duyulardan alınabilecek duyumları engellenerek, tek bir duyudan elde edilen duyumlara odaklanılan duyusal algılama çalışmaları çocukların konsantrasyon becerilerini geliştirmektedir.

Cevap : d) Müzikle drama daha önce hiç drama etkinliğine katılmamış çocuklarla kullanılması gereken bir tekniktir.

5. Çocukların kendi küçük gruplarında birbirleriyle iş birliği yaparken, bir yandan büyük grubun bir parçası olmayı sürdürerek, bir ölçüde özgün bir şekilde çalışmayı öğrenmelerine yardımcı olan teknik aşağıdakilerden hangisidir?

a) Pandomim
b) Rol oynama
c) Rol değiştirme
d) Duyusal algılama
e) Paralel çalışma

Cevap : e) Paralel çalışma

Aşağıda verilen ifadelerde bırakılan boşluklara uygun ifadeleri yazınız.

6. …………………………………………. ile serbest drama etkinlikleri kastedilmektedir.

Cevap : Doğaçlama

7. Tüm çocukların aynı anda küçük gruplar halinde ortak bir etkinliği yapmaları …………….. tekniğinin kullanılmasıdır.

Cevap : Paralel çalışma

8. ……………………………………….. düşünceleri, duyguları ve yaşantıları sözlere başvurmadan hareketlerle anlatmak demektir.
Aşağıda verilen ifadeler doğru ise parantez içerisine “D” yanlış ise parantez içerisine “Y” yazınız.

Cevap : Pandomim

9. ( ) Kendi haline bırakılan çocuklar pandomimi tek başına ya da arkadaşları ile oynarken özgürce kullanırlar.

Cevap : Doğru

10.( ) Öykü/olay canlandırma eğitici dramada sıklıkla kullanılan bir tekniktir.

Cevap : Doğru

 

Vize

Final

Ünite – 1 Ünite – 8
Ünite – 2 Ünite – 9
Ünite – 3 Ünite – 10
Ünite – 4 Ünite – 11
Ünite – 5 Ünite – 12
Ünite – 6 Ünite – 13
Ünite – 7 Ünite – 14

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 11


Çocuk Gelişimi - facebook

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama soruları

 

AUZEF Çocuk Gelişimi

Auzef çıkmış sorular

vize soruları , final soruları , bütünleme soruları , Auzef çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!