auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 6

Erken Çocukluk Eğitimi

#1. Aşağıdakilerden hangisi dramaya katılım gösteren bir çocuğun derin düzeyde öğrenirken gösterdiği özelliklerden biri değildir?

#2. I. Dramaya katılanların performasına göre ödüllendirilmesi veya eleştirilmesi II. Çocukların etkinlik esnasındaki hatalı davranışlarına yönelik gerekli düzeltici geribildirim sağlanması III. Öğretmenin çocukları kendi düzenine göre yerleştirmesi ya da oturtması Yukarıdaki davranışlardan hangisinin/hangilerinin drama esnasında yapılması hatalıdır?

#3. Aşağıdakilerden hangisi drama için uygun çevrenin sahip olması gereken özelliklerden biri değildir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi drama uygulamaları sırasında göz önüne alınması gereken koşullardan biri değildir?

#5. Drama etkinlikleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 6
LOLONOLO

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite – 6
LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama Ünite - 6

Bölüm -6  Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi drama için uygun çevrenin sahip olması gereken özelliklerden biri
değildir?

a) Canlı ve gelişmeye açık olmalıdır.
b) Rahatlama ve konsantrasyon çalışmalarında çocukların birbirlerine dokunamayacakları genişlikte
olmalıdır.
c) Çocuğa her ayrıntıyı hazır sunmalıdır.
d) Fiziksel mekan olarak sınırları olsa da hayali anlamda sınırları olmamalıdır.
e) Çocuğa her yönden güven vermelidir.

Cevap: c) Çocuğa her ayrıntıyı hazır sunmalıdır.

2. I. Dramaya katılanların performasına göre ödüllendirilmesi veya eleştirilmesi
II. Çocukların etkinlik esnasındaki hatalı davranışlarına yönelik gerekli düzeltici geribildirim
sağlanması
III. Öğretmenin çocukları kendi düzenine göre yerleştirmesi ya da oturtması
Yukarıdaki davranışlardan hangisinin/hangilerinin drama esnasında yapılması hatalıdır?

a) Yalnızca I
b) Yalnızca III
c) I ve II
d) I ve III
e) I,II ve III

Cevap: c) I ve II

3. Aşağıdakilerden hangisi dramaya katılım gösteren bir çocuğun derin düzeyde öğrenirken gösterdiği
özelliklerden biri değildir?

a) Konsantrasyon
b) Yaratıcılık
c) Israrlı tutum
d) Hareketlilik
e) Doyuma ulaşma

Cevap: d) Hareketlilik

4. Aşağıdakilerden hangisi drama uygulamaları sırasında göz önüne alınması gereken koşullardan biri
değildir?

a) Öğretmenin oyunun içinde yer alması
b) Kazanan ya da kaybeden taraf bulunmaması
c) Çocuğun yaptığı davranış ne olursa olsun kabul edilmesi
d) Sonuca değil sürece önem verilmesi
e)Canlı ve gelişmeye açık bir çevre seçilmesi

Cevap: c) Çocuğun yaptığı davranış ne olursa olsun kabul edilmesi

5. Drama etkinlikleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Drama etkinliklerinde canlandırmayı kolaylaştırmak için bazı araç-gereç ve aksesuarlar
kullanılabilir.
b) Öğretmen drama çalışmasının başında daha aktif olmalı, yavaş yavaş kendini geri çekmelidir.
c) Drama lideri öğrencilerine yalnızca söz hakkı vermekle kalmaz, etkinliklerin belirlenmesinde
onların özgür seçimlerini kabul eder.
d) Öğretmen kendi duygularını ifade ederek çocuklara örnek olmalı, onların da kendi duygularını ifade
etmeleri konusunda desteklemelidir.
e) Öğretmen çocukların dikkatinin dağılmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede etkinliği
sonlandırmalıdır.

Cevap: e) Öğretmen çocukların dikkatinin dağılmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede etkinliği
sonlandırmalıdır.

Aşağıda verilen ifadelerde bırakılan boşluklara uygun ifadeleri yazınız.

6. Drama öğretmeni ……………………………. değil, ………………………………. bir lider olmalıdır.
Aşağıda verilen ifadeler doğru ise parantez içerisine “D” yanlış ise parantez içerisine “Y” yazınız.

Cevap: Otoriter,demokratik

7. ( ) Drama etkinliklerinde bazen çocukların gürültü çıkarmasına izin verildiği gibi bazen de sessiz
kalmaları sağlanmalıdır.

Cevap: Doğru

8. ( ) Drama etkinliğine çocuğun kendisinden bir şeyler katması, değişiklik yapması eğitici drama
uygulamalarının rahatlatıcı etkisi olmasını sağlar.

Cevap: Doğru

9. ( ) Zihinde canlandırma tekniği kullanılırken çocukların önceden yaşantı geçirdikleri, bildikleri
nesne, kelime, olay ve durumlar tercih edilmelidir.

Cevap: Doğru

10. ( ) Doğaçlama dramada lider tarafından belirlenen etkinliğin başlama noktası, geçtiği bir yer ve
oynanacak belirli roller bulunur.

Cevap: Doğru

 

Vize

Final

Ünite – 1 Ünite – 8
Ünite – 2 Ünite – 9
Ünite – 3 Ünite – 10
Ünite – 4 Ünite – 11
Ünite – 5 Ünite – 12
Ünite – 6 Ünite – 13
Ünite – 7 Ünite – 14

Erken Çocukluk Eğitimi


Çocuk Gelişimi - facebook

Erken Çocukluk Eğitimi

 

AUZEF Çocuk Gelişimi

auzef çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!